Hieronta -maailman vanhimpia hoitomenetelmiä

Hieronta on yksi maailman vanhimmista virallisenkin lääketieteen hyväksymistä hoitomenetelmistä, joka sopii kaikenikäisille.  Hieronta on manuaalista pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja lihasjännitysten laukaisemiseksi. Se lievittää kipuja, parantaa ihon joustavuutta, jolloin myös kudoksen uusiutuminen tehostuu,  myös arpikudos pehmentyy. Myös lihasten ja jänteiden elastisuus lisääntyy.

Hieronta antaa hyvän olon, vähentää stressiä ja ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja.  Kudosten mekaaninen käsittely tehostaa heikentynyttä laskimoverenkiertoa, sillä hieronta suuntautuu kohti sydäntä ja näin ollen veri virtaa laskimoissa paremmin ja kudosten turvotus vähenee , myös aineenvaihdunta paranee

Hieronta kohdistetaan pääosin pehmytkudoksiin eli ihokudokseen, kalvorakenteisiin, lihaskudokseen ja jänteisiin. Välillisesti hieronta vaikuttaa tietysti myös niveliin. Kun ongelma on joissain näissä rakenteissa voidaan hieronnalla saada apua oireisiin. 

Milloin ei hierontaan, hieronnan kontraindikaatiot eli vasta-aiheet: 

Hieronta ei välttämättä sovi tai osaa hieronnasta ei voida suorittaa, mikäli sairastat tai sinulla on todettu  seuraavia hieronnan vasta-aiheita:

- aktiivinen lihasreuma

- avohaava tai palovamma

- hemofilia eli verenvuototauti'

- infektiot ihossa (= ihottuma, tulehdus, paha akne jne.)

- iskeeminen kudos

- keinotekoiset verisuonet

 - korkea kuume

- krapula tai päihteiden vaikutuksen alainen

- laskimotukokset

- pahanlaatuiset kasvaimet

- spastiset halvaukset

- suurentuneet imurauhaset

- tuoreet vammat esim. lihasruhjeet, revähtymät, venähdykset

- tyrä

Kaikki yllä mainituista eivät välttämättä ole kokonaan hoitoa estäviä tekijöitä mikäli sairauden hoito on kontrollissa. Epävarmoissa tilanteissa käänny lääkärin puoleen ja pyydä kirjallinen lupa hoidoille.

Jaa tämä sivu